torsdag 30 oktober 2014

Pontus

Igår var jag och njöt av underbart god mat och dryck på Pontus som ligger i hörnet av Norrlandsgatan och Brunnsgatan, nära Stureplan.

Eftersom jag är kräsen på desserter så kollade jag in dessa innan jag bestämde mig för om jag skulle ha någon förrätt. Det var faktiskt tre desserter som jag skulle vilja ha så det blev ingen förrätt för mig.

Till huvudrätt så valde jag:
Vinbräserad oxkind med höstsvamp, rårostad svartrot och tryffelpotatispuré.

Till maten drack jag ett supergott vin från Turkiet:
Xavier Prestige Barbare Xavier vignon 2009.

Efter den goda maten så föll jag för denna dessert:
isad hjortronconsommé med hjortronbavaroise, muscovadoglass och rostad clafouti.

Jag är ju väldigt svar för hjortron så valet blev givet!

Det är nog så att jag måste snart gå hit igen för att äta och då ska jag välja en annan dessert!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar