fredag 22 februari 2013

På gott och ont

På gott och ont brukar man ju säga ibland.

Det finns ju oftast två sidor av saker och ting. Man kan ju oftast hitta något gott från det onda.
Det är inte alltid personer håller med mig om detta. Men jag lever en hel del efter den här livssynen.

Det jag hade tänkt komma in på var nämligen att kunna uppskatta det goda så måste man ha upplevt det onda på något sätt.

Man kan överföra det här på många olika saker, men om jag tar exemplet mat.

Hur ska man veta att något är extra gott?

Jo, jag tror ju nämligen att man måste ha smakat något som inte är alltför gott...

Ju mer man smakar av olika saker och av olika kvalitéer så får man en smakbank. Den använder man sig av för att avgöra hur pass gott det smakar.

Nu tror jag att min ribba har höjts eftersom jag har lyckats smaka av mycket läckra maträtter.

Så om jag äter något som inte är så gott, så uppskattar jag det goda ännu mer!
På gott och ont!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar